Credite online, la orice oră din zi și din noapte: românii se dau în vânt după împrumuturi rapide
Se pare că asistăm la o schimbare de comportament în rândul consumatorilor români, pe piața financiar-bancară.
Oamenii se orientează către credite online, iar instituțiile financiar-bancare vin și ele în întâmpinarea noului fenomen cu o prezență tot mai puternică și sporită în mediul virtual.
Cu alte cuvinte, în ultimii ani a crescut puternic finanțarea pe zona online. Numărul creditelor aprobate astfel e în evoluție pozitivă.
Românii, mari amatori de credite online
Conform unei analize Qoobiss, rata de aprobare a împrumuturilor online s-a dublat în ultimii 4 ani. „Valoarea finanțată a crescut de peste 4 ori, iar numărul de contracte finanțate este de peste 2 ori mai mare. În prezent, există o orientare a instituțiilor financiare către tehnologie, manifestată prin reducerea prezenței fizice, fapt ce se reflectă în scăderea costurilor operaționale”, potrivit sursei citate.
„În prezent, există o orientare a instituțiilor financiare către tehnologie, manifestată prin reducerea prezenței fizice. Accentul se pune mai ales pe furnizarea serviciilor financiare digitale, accesibile oriunde există conexiune la internet. Adoptarea celor mai avansate tehnologii și optimizarea numărului de puncte de lucru duce la creșterea vânzărilor și, implicit, la diminuarea costurilor operaționale.
Cu ajutorul soluției de identificare la distanță utilizând mijloace video, Qoobiss Identify, și a unui proces de onboarding end-to-end simplificat, obținerea unui credit online devine un proces simplu, ușor și foarte avantajos. Pentru a accesa servicii online, clientul care își dorește o soluție de finanțare are nevoie doar de cartea de identitate și de un smartphone cu acces la internet”, spune Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la Qoobiss.
Citește și Românii n-au învățat nimic din problemele cu băncile: mulți vor să mai ia credite
Mare atenție dacă plănuiești să iei un credit în 2024
Anul 2024 va veni la pachet cu o serie de provocări importante pentru sectorul bancar, în condițiile în care dobânzile au șanse foarte puține de a da înapoi, cât timp inflația rămâne ridicată, iar băncile comerciale vor fi nevoite să mențină politicile dure.
Povara de pe umerii debitorilor prezintă mari riscuri de a se menține și anul viitor, atât pentru creditele în lei, cât și pentru cele în euro. Dacă plănuiești să accesezi un credit în moneda unică europeană, fii atent anul viitor, deoarece e posibil să avem parte și de o devalorizare a monedei noastre în raport cu euro. Prin urmare, pe lângă dobânzile posibil în creștere, ar mai putea fi cazul să suporți un cost suplimentar cauzat de riscul valutar.
Citește și CEC Bank, lovitura momentului pentru BCR, BRD sau ING. Toți tinerii trebuie să știe, se dau bani!